7 летни подобрения за вашия дом през лятото

7 летни подобрения за вашия дом през лятото

Лятото е вече тук, а какво по-добро време за две страхотни, любими неща – морето и... вашия дом. Е, първото повече ни допада, когато настъпи този сезон, но пък второто ни се отплаща със сигурен покрив и уют през цялата година. 

Развиващите се тенденции и технологични находки, дават предпоставка за много подобрения, които можете да направите за дома си това лято. Ето и седем от тях, които подбрахме за вас:


1. Ново озеленяване и приказна градина

 

Когато лятото влезе в нашите домове, вие излезте.... на вън! Това е нашата максима, последвайте ни ;) 

С цялото време, което ще прекарате в градината си, наслаждавайки се на слънцето, искате или не искате, ще трябва да помислите за озеленяването. Градината е удоволствие, благодат и една страхотна анти стрес терапия. Така че освежете двора си и създайте своя личен оазис. 


2. Градина, работеща за вас

 

Направете така че, вашият двор да работи също за вас. Приспособете автоматична, домашна система за напояване на дворните цветя, зеленчуци и билки. Нека любимата музика да зазвучи от музикалните колони, когато се приберете от работа. Какъв по-хубав стимул, за да отделите повече време на двора си. 

А ако растенията ви изискват по-специфично напояване, приспособете система за капково напояване. Така няма да се притеснявате, дали те са в опастност от пре-напояване или изсушаване. 

 


3. Погрижете се за терасата

 

Разбира се, ако нямате градина, то със сигурност имате тераса. И не, съвсем не я ползвайте само да си изсушите прането. Лято е, забраняваме ви го! 

Заменете и класическото готвене и скара на терасата с автоматизирана технология. Една „интелигентна“ скара, приспособена към домашната автоматизация на дома, ще ви гарантира, че ще си направите перфектния бургер и няма да изгорите пържолата ;)

И не забравяйте да украсите вашата малка или голяма терата във ваш, собствен стил. Да я превърнете в джунгла или в гръцка таверна...защо не?! 


4. Инсталирайте Smart осветление за отркрито 

 

Когато вашите партита продължават до след залез слънце и деня се превръща в нощ, ще се чувствате късметлии, че имате интелигентно осветление. Някои от гостите ви, може би ще предпочетат да останат на тъмно, но повечето едва ли ще искат да пропуснат вкусната храна и да не я видят. 

Дори и да не сте по партитата, уюта и сигурността в двора и градината са вашия ключов кос. Останете до късно на вън и се насладете на топлите, летни дни във вашия дом. 


5. Превключете на умен термостат

 

През лятото се доверете на термостата, който е жизнено важет през топлите месеци. Уредът автоматично ще реагира на промените в околната среда, като поддържа зададената температура в затворени помещения. 

Можете да го настроите да регулира температурата по график или да изполвате смартфона си, за да сте сигурни, че винаги ще се приберете и ще попаднете в дом с желаната температура. 

Интелигентният термостат ще ви помогне да избегнете традиционното непрекъснато използване на климатика през лятото, като същевременно ще ви „подари“ най-желаната температура. Освен охладащо, звучи и като пестене на енергия и средства, нали? 


6. Възползвайте се от пречиствателя за въздух

 

Направете дома си перфектното лятно бягство и дишайте леко поне в домовете си. Буквално! Прибавете пречиствателя за въздух към домашната актуализация, за да дишате свеж и чист въздух на закрито. 

Точно както останалите технологии, можете и него да програмирате на да се насладите на пречистващите му ползи. 

Шзберете го въз основа на нуждите на домакинството си – летни алергии, замърсен въздух, нежелани аромати и т.н. 

 

И не забравяйте....

7. ....Създайте нещо ново

 

Засъдете нови дървета. Засаждането на дървета - овощни или не, е основна задача, която бихме искали да ви поставим. Най-добре това да се случи през пролетта,но и лятото е добър сезон, зависи разбира се от вида дърво. Можете да включите и децата в това градинско приключение. 

Острижете спящите дървета и храсти. Направете така че хем да е просторно, хем да е уютно и приятно за вас. Не забравяйте да украсите вече порасналите дървета със светещи лампички, които чудесно ще придават романтична атмосфера вечер. 

 

 


Подобрения на открито, строеж. Ако възнамерявате да предприемете такива подобрения, като например повторно боядисване на басейна, изграждане на ограда, поставяне на нов вътрешен двор, възстановяване на дървената ви, бесетка, не чакайте средата на лятото. Направете ги сега, за да може семейството ви да се наслаждава на тях веднага щом пристигне лятото.


Няма по-добро време да наприте от дома си чудесно мякто за живеене. Най-хубавото от всичко е, че тези внимателни актуализации не само ще направят това лято по-приятно, но ще продължат и далеч след този сезон. Създайте дома на мечтите си и започнете да планирате подобренията си още днес.


Ако се интересувате от допълнителни начини, по които технологията с интелигентен дом може да подобри дома ви, просто се свържете с нас тук