5 тенденции в смарт хоум за 2017

5 тенденции в смарт хоум за 2017

Технологията за интелигентен дом  преживява вълнуващи няколко години, както и напредък в областта на интернет на нещата (за интернет на нещата). През следващата година ние най-вероятно ще видим тези интелигентни домакински продукти да стават все по-широко разпространени и практични, както и по-мощни и взаимосвързани.

Тъй като сме в 2017 г., тук има  пет неща, които трябва да имате под внимание по отношение на технологията за интелигентен дом.

.

Специализирани панели

Най-често използван инструмент за управление и контрол на интелигентни устройства през последните няколко години са Ipad или таблет. Тъй като тези устройства се  използват за все повече и повече задачи, ние започваме да приемаме тъчпанелите като нещо обичайно в технологията за интелигентен дом . Тези устройства са построени за извършване на конкретна работа и са свързни със смарт устройства, което прави процеса на наблюдение и управление  много по-изчистен и интуитивен.

Специализирани тъчпанели  показват състоянието на вашета смарт устройство, например осветление, за един уред, или термостат, по начин, който го прави изключително лесен издаване на команди. . Тъй като все повече и повече интелигентни устройства се появяват в дома, ние най-вероятно ще видим големи и по-способни тъчпанели.

Гласов контрол

Много от вас може вече да е запознат с продукти, които са с използване на гласов контрол от компании като Apple (Siri), Amazon (Alexa) и Sonos. Тези компании проправят пътя за развитието на широка гама от продукти, които се контролират чрез човешкия глас. Всичко от A / V системи, за осветление и термостати могат да бъдат контролирани глас, което позволява на собствениците на жилища да взаимодействат с тяхната къща и уреди чрез нов и вълнуващ начин.

Напоявайте вашите растения, пуснете някаква нова музика от Бионсе, настройте термостата, или дори да се провери, за да видим кой е на входната врата. Всички тези задачи са възможно чрез прост акт на изговоряне на вашите команди в интелигентно устройство. През 2017 г. ние най-вероятно ще видим гласовите устройства на продължат да се развиват и разпространяват.

Термостати

Интелигентните термостати стават все по-впечатляващи като се появяват все по-нови модели. Тези устройства са значителна крачка напред в сравнение с по-старите модели, които само се синхронизираха с часовник. Сега възможно  вашите смарт термостати да бъдат програмирани да  откриеват присъствието ви в дома, и да регулират температурата по съответния начин.

Напредък в тези термостати води до значително спестяване на разходи и  на енергия. Точно както на устройството може да  открие, кога да се включи, то може да се открие по същия начин, когато напускате дома и да влезе в режим на готовност. Един от водещите производители на интелигентни термостати е NEST, който предоставя на собствениците на жилища контрол, както е посочено по-горе, както и способността да наблюдавате използването и контрола на устройството директно от вашия смартфон.

Моторизирани завеси

През последната година се наблюдаваха доста видимо покачване на продажбите и популярност на моторизирани завеси и системи за управление на прозореци, които вероятно ще продължат и през 2017. Все повече и повече производители се включват в изграждането на тези продукти, което позволява невероятни решения, които да се погрижат за всеки тип прозорец.

Освен това щори и завеси, които се тази функционалност може да помогнат за ограничаване на разходите на енергия. Сега е възможно автоматизирано да се спуснат завесите при залез слънце, за да съдейства за запазване на топлината от деня. Може би още по-впечатляваща е възможността моторизирани завеси да се свързват с термостата, за да се реши кога да се отварят и затварят.

Напредък на интеграцията

Умните домове стават наистина вълнуващи, когато продуктите започват да се интегрират и се достигне високо ниво на синергия, която е нещо, което със сигурност ще видите повече  през 2017 г. Можете да очаквате да видите разликите между отделните устройства, като например системата за сигурност, осветлението  и дори колата си и когато са свързани в нови, полезни начини.

Много корпорации работят за развитието на интегрирани системи и компоненти, опростяване на процесите за потребителя. Както споменахме по-рано, ние вече виждаме тази интеграция да се разиграе между термостати и моторизирани завеси. Това най-вероятно ще  увеличи и възможностите, тъй като потребителите търсят от едно място решения, за да се съберат няколко вида решения за интелигентен дом.